szombat, szeptember 30, 2023

Aszalos Hilda: GALAXIA

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy nagy királyság, ahol a királyt Napnak hívták. Az ország neve pedig Galaxia volt. Napkirály arról volt híres, hogy ha nagyon felmérgelődött, Vörös Óriássá változott, de szerencsére ez ritkán történt meg. Az országnak volt egy kéme, Plutó, aki Galaxia szélén, a határ mellett lakott, és Szíriusz országában kémkedett.

Egy nap meghallotta, hogy Szíriusz támadást indít ellenük, mert meg akarja kaparintani Galaxia legnagyobb kincsét, Földet. Visszasietett az országba és jelentette a királynak:

– Felséges királyom! Úgy hallottam, hogy Szíriusz támadást indít ellened.

– Jól van Plutó, szólj Jupiternek, hogy készítse a hadat, mert nagy csata lesz..

Amint Jupiter meghallotta a hírt, titokban értesítette Esthajnalcsillag kapitányt, hogy szervezze be a csillaghadsereget, mert Szíriusz hamarosan háborút indít. A kapitány összehívta a hadvezéreket és kiadta a parancsot, hogy kinek mi a teendője. Az Oroszlán, a Bika, a Bak és a Kos vezette a csillagsereget, mivel ők a legbátrabbak. Középen haladtak az Ikrek, a Fiastyúk a huszonkilenc fiával, a Hal és a Vízöntő, mert nekik voltak a legjobb fegyvereik. Hátul pedig a Rák meg a Skorpió ment a Nyilassal, mert hátha hátulról támadnak!

Amikor mindenki felkészült a hosszú útra, felültek a Göncöl testvérek szekerére és elindultak a Tejúton Szíriusz országa felé.

Épp jókor értek a határhoz, mert Szíriusz is akkor érkezett meg a seregével. Elkezdődött a csata. A Fiastyúk tojásokkal bombázta az ellenséget, a Hal pedig olyan buborékokat fújt rájuk, amiből nem tudtak kiszabadulni. Szíriusz látta, hogy fogytán van a serege, ezért Pegazus királytól kért segítséget. Közben Vízöntő olyan szökőárat zúdított rájuk, hogy Szíriusz katonái nagy sisteregve mind megfulladtak. Azokat pedig, akik mégsem aludtak ki, Oroszlán, Bak, Bika és Kos már könnyedén elintézte. Az utolsó pillanatban érkezett meg Pegazus hadserege. A vezérek bátran harcoltak, de sajnos az ő erejük is csökkenni kezdett.

Esthajnalcsillag kapitány Göncölt elküldte Napkirályhoz, hogy hozzon segítséget. Kis idő múlva jött is Jupiter, Szaturnusz és Uránusz a szekérrel. Gyorsan felhúzták a pajzsgyűrűket és úgy álltak a sereg elé. Sajnos volt nekik is egy gyengéjük: a pajzs nem bírta a folyamatos támadást és gyengülni kezdett.

Eközben Napkirály szervezte a másik felmentő sereget. Megtudta, hogy Föld nem érzi jól magát. Máris hívatta Hold doktornőt, hogy vizsgálja meg. Ekkor derült ki, hogy Földet egy Embernek nevezett kórokozó faj támadta meg és emiatt a pajzsa nagyon kivékonyodott, így nem mehet a csatába. De Földnek támadt egy jó ötlete: megfertőzni az ellenséget. No de hogyan?

Hold doktornő azt ajánlotta, hogy bead neki egy olyan szert, amitől egy napig teljesen kiszárad, a kórokozók elhagyják Földet és megfertőzik Szíriusz országát, de ehhez át kell mennie az ellenség oldalára. Persze ha vállalja a kockázatot és kész feláldozni magát Galaxiáért. Föld bólintott. Nagy nehezen Napkirály is beleegyezett a dologba, így Hold beadta Földnek a kiszárító szert és Marssal, Vénusszal meg Merkurral a többiek segítségére siettek.

Épp jókor érkeztek, mert a hadsereg a pajzsokkal sem bírta már az ellenséget visszatartani. Amikor Napkirály látta, hogy vesztésre állnak, haragjában Vörös Óriássá változott és akkorát kiáltott, hogy menten elnémult mindenki. Ekkor azt mondta Szíriusznak, hogy a békéért átadja a Földet.

Amint Föld átment az ellenség oldalára, kezdett hatni a szer. Az Emberkórokozók, mivel nem kaptak vizet és élelmet, menekülni kezdtek, hogy más élőhelyet keressenek. Szíriusz katonái észrevették, hogy a kórokozók feléjük tartanak, és jelentették a királynak. Szíriusz ekkor vette észre, hogy csapdába estek, és nagy dérrel-durral, hadvezéreivel együtt elmenekült.

Ezalatt a szer hatása is múlni kezdett. Az Emberek, amikor észrevették, hogy újra víz van a Földön, visszaköltöztek a lakhelyeikre, és felfogadták, hogy ezután jobban odafigyelnek a környezetükre, és vigyáznak az ózonrétegre, mert őket csak ez a pajzs védelmezi.

Nagy volt az öröm Galaxiában. Napkirály megköszönte a bolygók segítségét, Esthajnalcsillag kapitányt meg a csillagsereget örök élettel jutalmazta, a hadvezéreket aranycsillaggal tüntette ki, Földet a bátorságáért Galaxia hercegévé tette, Hold doktornőt pedig Galaxia Doktorává avatta.

Ha az Emberkórokozók a Földről elköltöztek volna, talán az én mesém is tovább tartott volna.    

[totalpoll id=”646″]

Vélemény, hozzászólás?