szombat, szeptember 30, 2023

Fodor Kamilla: A két legnagyobb “kék” megóvásának titka

S mi a helyzet a még ritkább kék rózsával? Neki milyen szerepe van a mindennapok tekintetében?

A kék, mint a nyugalom és a harmónia egyik jelképe, nem csoda, hogy egyre nagyobb érdeklődést vált ki az ajándékozás tekintetében is. Egy szerelmes hölgy szíve igazán mindig a vörös rózsa iránt vágyik, de mi a helyzet a kékkel? Világunk felgyorsulása és a körülöttünk történő váratlan események, amik lehetnek akár pozitív tartalmúak, de negatívak is, arra ösztönöznek, hogy keressük a békét és a biztonságot.

Egyre inkább megnőtt az igény ezekre az értékekre, hiszen számos olyan történés van jelenleg, amiket nem tudunk befolyásolni. A hirtelen megváltozott és szélsőséges időjárás, az állatok kipusztulása, éhínségek és hatalmas erdőtüzek is mindazok közé sorolhatók, amik az elmúlt év eseményei közül számottevőek voltak. Szinte vágyunk azok iránt a módszerek, életstílus, színek, zenék és filmek iránt, amik nyugtatólag hatnak ránk. A kék ezek közé tartozik. Nem egy olyan terápiás jellegű zenét találhatunk az Interneten, ami konkrétan a “Kék szín nyugtató hatása és stressz leküzdése, megszüntetése” témához készült. Ezeknél a zenei összeállításoknál olyan képek társulnak az általában halk és lágy zenéhez, amiben megtaláljuk a már sokszor említett színt. Lehet szó akár az égboltról, a tenger színárnyalatairól és élővilágáról. A két legnagyobb “kék” esetében pont a számunkra, embereknek legfontosabbat az égboltot és a tengerek, óceánok vizének megóvását értem. Ha egy ilyen fentebb említett kis relaxációs vagy meditációhoz zenei videót elindítunk, ami a kék szín pozitív hatása miatt készült, nem tudunk olyat elindítani, ahol nincs jelen az ég és a víz különböző formában. A két legnagyobb nyugtatónk, a két legnagyobb élet és veszély forrását is magában rejti. Miközben zajlik a globális felmelegedés olyan változások érnek minket, amik teljesen felborítják mindennapjainkat. Mit tehetünk és mit tettünk eddig? Egy szóval is meg lehetne válaszolni ezt a kérdést: éltünk. S itt a milyenség nagyon fontos, hogy hogyan éltünk. Tiszteltük – e eléggé élővilágunkat ahhoz, hogy teljesen felmentsük magunkat a kialakult helyzet szövődményei alól? S mi a tisztelet alapja, talán elsősorban önmagam tisztelete. Ha én tisztelem magam, szeretem magam, élővilágomra is így kell tekintenem, az életet adó körülmények alapfeltételei, mint az oxigén dús levegő és a víz is onnan származnak.

A baj már megtörtént, hiszen a változások részesei és egyben okozói vagyunk. Egy teljes szemlélet, paradigma váltáson kell keresztül esnünk ahhoz, hogy világi szinten változzon jó irányba a folyamat. S mi a helyzet azzal a tézissel, hogy a Jóisten teremtett mindent? Mondtunk neki köszönetet ezért, hálásak vagy herdálók voltunk ajándékát tekintve? Arra a kérdésre egyértelmű választ lehet és tudok adni, hogy miért érdemes az önvizsgálat eme említett részeit megtennünk. A kék szín tehát fontos, egyben legnagyobb része evilági életünknek. Megnyugtat, békét teremt elménkben. A kék rózsa különleges és a hölgyek vágynak erre a fajta különlegességre. Mikor érzik, hogy egyediek, ők a legszebbek. S valljuk be szép hölgyeket mindig jó nézni. A nő attól a legszebb, ha boldog, ez mindig kisugárzik. Mi emberek pedig vágyunk a szépre.🙂

[totalpoll id=”893″]

Vélemény, hozzászólás?