szombat, szeptember 30, 2023

Schwer Michelle: Természetes gyógymód, ingyen, házilag és gyorsan, avagy a mezítlábas séta csodái és a belső gyógyítód felébresztése

Talpunkkal érinteni a földet pont olyan fontos, mint arcunkon érezni a napfényt.

Te is élvezed, amikor végre kibújsz a cipődből, lerúgod a papucsod  és mezítláb járkálhatsz a padlón, a szőnyegen, a kertben, a kavicsokon, forró homokon vagy a harmatos fűvön?

A két lábad a tested alapját képezi, tartást ad és összeköt a földdel. Mint egy ház alapja, a tested alapja is igényli a kellő odafigyelést. A lábaid segítségével csatornázod a föld energiáit. Nemcsak kellemes érzés, de élettanilag is pozitív hatású, ha időnként cipődtől megszabadulva járkálsz egy kicsit. Lábmasszázsként is tökéletesen funkciónál, de a lélek számára is simogató érzés, hisz oldja a stresszt és növeli a boldogság érzését.

Mit szólsz ahhoz, ha azt mondom, hogy nem csak kellemes szokás, de nagyon egészséges és hasznos is?

A mezítlábas séta az egyik legegyszerűbb és egyben a leghatékonyabb dolog, amit akár most rögtön is megtehetsz az egészségedért. Felpezsdítí a vérkeringésed, ezáltal az arcbőr szöveteinek regenerációját is, ami akár öregedéslassító is lehet és hozzájárul ahhoz is, hogy több oxigén jusson a véredbe. Emellet jót tesz a testtartásodnak, javítja az alvásod minőségét és az immunrendszered, sőt gyulladáscsökkentő hatása is van. Séta közben olyan akupresszúrás pontokat stimulálsz a talpadban, amelyek a vénákat, idegeket bírják fokozottabb működésre. Javulhat a figyelmed, az egyensúlyérzéked, pezsdítő hatással van az egész szervezetedre. Szabályozza az energiáramlást a szervezetben, és erősíti az öngyógyító mechanizmusokat, megszünteti az energiaelakadások, és a testeben helyreáll az erőegyensúly. Napi, akár 5 perc is hoz már látható és érezhető változást.

A legjobb része a mezítlábas sétának csak most jön!

A talp reflexpontjait masszírozva minden szervedet el tudod érni, illetve minden szervedre pozitív hatást tudsz gyakorolni. A lábad a tested alapja, így megtalálható rajta egész tested lenyomata. A talpon a rengeteg idegvégződés mellet a testet behálózó meridiánok is itt végződnek. A mezítlábas séta akár szervi megbetegedéseket is megelőzhet, gyógyíthat. Tökéletes például szív- és keringési zavarok esetén, tüdő és légzőszervi megbetegedések kezelésére, asztmás és allergiás eredetű panaszokra, méregtelenítéshez, fogyókúra idején, emésztési zavarokra, bőrproblémákra, gyomor-és bélbetegségeknél, húgyúti-, és veseproblémákra.

Te mikor sétáltál utoljára mezitláb? Sétálj most, mindegy hol vagy. Tedd meg magadért, az egészségedért és a lelkedért.

[totalpoll id=”1279″]

Vélemény, hozzászólás?