szombat, szeptember 30, 2023

Simon Mici: Drága barátosném

Drága Barátosném!

NEKED TELJESEN ELMENT AZ ESZED?!

1 MÁZSA DIÓ!!!!!

Amúgy honnan szedtél ennyi diót?

Szegény Jankó mire behordta ágynak esett … lassan már egy hete fetreng …

Azt ugye elfelejtettem írni, hogy az új kastélyunk vonzás körzetében már az összes postára lakatot tettek. A legközelebbi postahivatal úgy 75 km-re van tőlünk. Julis elkezdett bőgni. Erre Én előléptettem Jankót személyi futárrá, amihez járt egy saját kis kocsi is. Most ezzel az autóval járja a régi postás körzetét. Benzin se kell az autóhoz, mert a boldogság hajtja azt, és hogy még jobban menjen, tetettem rá neki egy matricát is, melyen ez díszeleg: JLS

Na, de a dió…

A mérges felhőt elfújtam, nehogy itt az omladozó kastély tornyunkba idő előtt belecsapjon az Isten nyila. A tréfádnak is örülök, mert boldogsággal tölt el, hogy nem csak diót küldtél, hanem életerőt sugárzó erős falakat is festettél Nekem, melyeknek köszönhetően lendületem végre töretlen…

Bár a diót továbbra se értem…

Jó… jó… tudom, hogy olajos és serkenti az agyat, de ettől még a szemem nem javul meg egy varázsütésre!

Ráadásul ennyit meg se bírunk enni. Már a falu apraja nagyja is unja! Egyedül talán Piroska örül neki, mert végtelen számú diós csodát tud így kreálni nekünk!

Csak tudd, hogy ha kreativitásomat akartad ezzel próbára tenni, és az üzleti érzékemet javítani, akkor jelentem, átmentem a vizsgán, és főrészvényessé tettelek jelen levelemhez mellékelt szerződésemmel!

Időm nagy részét a képtárban és a családi kriptában töltöm, olykor-olykor a pincében. Ezeknek a helyeknek köszönhetően született meg legújabb sikeres üzletem, melynek, mint mondtam, befektetőként főrészvényese lettél.

Emlékszel, írtam már Neked Gyurka dédapámról?! Tudod, aki Piroska szerint elitta az eszét. Úgy hat hete lomolás közben ráleltem régi pálinkafőzőjére! Gazsi megbütykölte, és azóta – mint anno Mátyás király visegrádi kútja – csak úgy önti magából a dió snapszot! A falu emberei úgy isszák, mint az ifjúság vizét, mely újult erővel tölti el őket asszonyaik örömére! Az üzlet virágzik, a profit bőséges, amit utólagos engedelmeddel újra befektettem!

Na de mindig csak a munkáról szól a fama, a pletyka pedig a végén mindig lemarad…

Nagy titok és várakozás lengi be a kastélyunkat! Na, nem az adventi készülődés miatt, azt ne hidd! Ugye emlékszel, hogy ide s tova egy éve költöztem le vidékre, és most Pista felettébb rejtésen csak annyit közölt Piroskával, hogy jövő hétre egy szobát rendezzen el, mert új vendég érkezik a kastélyba, ki beláthatatlan ideig marad.

Na, pá, drágám!

Milliószor csókol és ölel:

Mici

U.i. Továbbra is kérlek, hogy a szemüvegemet el ne felejtsd, és küldj mellé kérlek egy kis earl grey-t!

[totalpoll id=”1173″]

Vélemény, hozzászólás?